I Sverige stöter vi oftast på seitan i form av Kinafärs, ”mock duck” eller ”mock chicken”. Antingen i asiatiska butiker eller på asiatiska restauranger. Men seitan går att variera på massor av spännande sätt.

Seitan är en deg av rent gluten som man traditionellt låter sjuda i en blandning av soja, alger och ingefära. Det är mycket tåligt och faller inte sönder lika lätt som t.ex. tofu eller sojakött vid matlagning. Perfekt att använda vid grillning, wok, grytor och som pålägg.

I denna studiecirkel lär vi oss grunderna i hur man lagar seitan från glutenmjöl samt lagar till en middag baserad på seitan. Vi får även lära oss om seitans kulturhistoria samt en kort näringslära.

Tid och plats

Cirkeln äger rum 22 maj kl 13-17 i NBV:s lokaler på Bergsunds strand 43 i Stockholm. Vi avslutar med att äta middag tillsammans. Kostnad: 65 kr. Det finns plats för 12 deltagare. Anmäl dig till cirkel@smmi.nu. Information om hur du betalar får du när du anmält dig. Anmälan gäller endast efter betalning.

Anmäl dig på Facebok

Etiketter:

, ,