Skagenröra är en blandning av räkor, majonnäs och dill tillsammans med andra ingredienser som varierar efter smak och recept. Själv använder vi tofu, tångrom, dill och vår egna hemmagjorda majonäs. Inom svensk husmanskonst serveras skagenröra oftast som Toast Skagen. Men det funkar lika bra som pålägg eller tillbehör till t.ex. bakad potatis.

Ingredienser:

300 gram Fast tofu
2,5 dl Majonäs
1,5 dl Alpro Yoghurt alt. Soyghurt
1 burk Tångkaviar
1 st Rödlök
1/2 kruka Dill
1/2 tsk Rökarom
1 nypa Salt och peppar

Gör så här:

Skiva tofublocket i 2 cm tjocka skivor. Pressa dessa mellan kökshanddukar eller hushållspapper så att det mesta av vattnet de legat förpackade i försvinner. Hacka tofun i fina bitar.

Hacka rödlöken så fint du kan och blanda ned den tillsammans med majonäs, yoghurt  och den hackade tofun i en skål. Rör om försiktigt så att inte tofun går sönder. Smaka av med dill, tångkaviar, rökarom och kryddor.

Låt stå kylt i minst 30 minuter innan du serverar så att tofun hinner få smak av de övriga ingredienserna. Fantastiskt god att servera i avocadohalvor eller som pålägg på en smörgås till en kall lättöl en varm sommardag.

Etiketter:

, , ,