Att laga seitan, eller gluten, är bland det bästa vi vet. Det är en magisk ingrediens för alla oss som valt att äta mat utifrån vår hänsyn till djur och natur.

Men seitanbakning kan bli rätt dyrt. Kilopriset för glutenmjöl i svensk livsmedelshandel ligger ofta någonstans runt 150 kr. Räknat utifrån hur många middagar det räcker till kanske det inte verkar så dyrt vid första anblicken. Men för alla oss som gillar att experimentera med glutenrecept kan det bli lite dyrt i längden.

Vi på Vardagsmatad köper istället vårt gluten från Tyskland. Webbutiken Punkdistro säljer – utöver punkmusik och häftiga t-shirts även – glutenmjöl och texturerad sojaprotein. Där ligger priset istället på 30 kronor kilot (säljs i 5 kilos enheter för 150 kr).

Inom EU är det paketfrakt på 150 kr som gäller för beställningar upp till 28 kilo. Så bäst pris får man om man går ihop ett gäng och gör en gemensam beställning på 25 kilo gluten (5 st enheter). Då hamnar kilopriser inklusive frakt på blott 38 kr. Prisvärt tycker vi!

Webbutiken: www.punkdistro.de

Etiketter: