Recept med etiketten "seitan"

Seitan-taco vann SM i tacos

Swedish TACO Experiment är en amatörkockstävling där Sveriges bästa, mest passionerade och troligen galnaste hemmakockar tävlar i att göra Sveriges godaste taco. Tävlingen gick av stapeln söndagen 26 maj och vanns i år av Tobias Lund och Benjamin Lara. Men det som gör det hela extra roligt är att Tobias och Benjamin vann tävlingen med en helt...
Vår godaste julskinka

Vår godaste julskinka

Skinka kanske inte är det allra godaste vi vet på julbordet. Men julen är ändå inte fulländad utan den. För oss är julen främst matresternas tid. Och få saker är lika magiska som att krypa upp i soffan med julklappsboken och en skiva julvört med en tjock bit julskinka och ett tunt lager söt senap...
Seitanspjäll med smak av äpple & kanel

Seitanspjäll med smak av äpple & kanel

Revbensspjäll är en klassiker som vi älskar att äta året om. De passar lika bra direkt från sommargrillen som kalla till potatissallad när man är ute på äventyr. Dessutom är det något speciellt med mat man får äta med fingrarna. Denna version utav seitan har vi försökt att piffa till för att passa bättre på...

Studiecirkel: Så lagar du seitan

I Sverige stöter vi oftast på seitan i form av Kinafärs, ”mock duck” eller ”mock chicken”. Antingen i asiatiska butiker eller på asiatiska restauranger. Men seitan går att variera på massor av spännande sätt. Seitan är en deg av rent gluten som man traditionellt låter sjuda i en blandning av soja, alger och ingefära. Det...
Fläskfilé av seitan

Fläskfilé av seitan

Fläsk är en viktig komponent i traditionell svensk husmanskost. Att ha ett bra vegetariskt alternativ är därför guld värt för oss håller både djur, natur och husmanskost kärt. Detta recept bygger på gluten, så kallat seitan. Seitan har ibland en tendens att bli väldigt gummiaktigt eller svampigt. I detta recept försöker vi motverka detta genom tre...
Kycklingfilé av seitan

Kycklingfilé av seitan

Vegetarisk kyckling är perfekt att ha hemma liggandes i kylen och passar i många recept. Detta recept är också enkelt att fördubbla flera gånger om för den som känner att storkok lockar.