Att vara vegetarian idag är inte alls lika svårt som för tio år sedan. Och trots att köttkonsumtionen bara växer för varje år som går är det faktiskt lättare att hitta bra vegetarisk mat både på restaurang och i matvaruhandeln nu för tiden.

Men mycket av den vegetariska mat vi stöter på i vår vardag har en inriktning mot hälsokost. Det räcker inte med att vegetarisk kost ofta är nyttig, den måste få konsumenten att verkligen känna att det är något nyttigt hon eller han stoppar i munnen. Detta gör att vi ofta saknar den där njutningen av att få sätta tänderna i något salt och saftigt som legat på grillen kanske, kanske lite för länge. Den mat som i alla fall vi växte upp med runt middagsbordet saknas oss.

Detta kan ibland också bli ett hinder för folk som känner att de skulle vilja äta lite mer vegetariskt. Att göra ett grönare och djurvänligare val skall inte nödvändigtvis vara ett tråkigare val.

Därför har vi valt att på Vardagsmatad.se gå igenom kokböcker som innehåller den där maten vi minns så väl från sommargrillen, familjemiddagen eller tv-soffan. Mat som förhoppningsvis inte skall skrämma bort välvilliga och medvetna köttgluffsare.

På Vardagsmatad.se hittar du recept på hur du själv kan göra vegetariska alternativ till kyckling, fläsk eller fisk. Vi kommer publicera våra egna versioner av vardagsmatens bästa måltider. Men också enklare tips och trix som gör ett vegetariskt kök både enklare och roligare.

Saknar du något recept från din vardag? Eller vill du bara tipsa om något favoritrecept eller ett vegetariskt matlagningstips? Tveka inte att maila oss på kontakt@vardagsmatad.se.